Popularne oznake:

Kućni Red

28. rujna 2015. U 11:53

KUĆNI  RED 

SREDNJE STRUKOVNE ŠKOLE  ŠIROKI BRIJEG

 

 1. 1. U prvoj smjeni učenici ulaze u školsku zgradu od 7 25 do 7 30 a u drugoj smjeni od 13 10 do 1315. Učenik je dužan u učionicu ući prije profesora. Učenik ne smije napustiti sat ili nastavu bez odobrenja predmetnog nastavnika ili razrednika (pedagoga/ ravnatelja).
 2. Nakon početka nastavnog sata učenici ne mogu ulaziti u zgradu škole dok sat ne završi. Dežurni učenik je zadužen za nadzor ulaznih vrata, a ostali učenici ih ne smiju sami otvarati.  Grupno zadržavanje  pokraj dežurnog učenika nije dozvoljeno.
 3. Redari su dužni prije početka i tijekom nastave pregledavati učionicu i sve promjene prijaviti u ured ravnatelja. Jedan redar uvijek mora ostati u učionici i svlačionici dvorane za tjelesni odgoj kada ostali učenici izlaze, te je tada odgovoran za stvari svojih kolega. Redari su također zaduženi i za prozračivanje učionice za vrijeme velikog odmora, čistoću ploče i urednost učionice te prijavljivanje odsutnih učenika.
 4. Pisanje, crtanje i urezivanje po školskom namještaju i zidovima je zabranjeno. Svu nastalu štetu snose učenici pojedinačno ili skupno ako se ne utvrdi počinitelj.
 5. Učenici predmetnog nastavnika čekaju 10 minuta a potom samo jedan učenik (redar ili predsjednik odjela) dolazi u ured Ravnatelja doznati hoće li taj sat biti održan. Ako sat neće biti održan učenici će se javiti dežurnom učeniku te izaći  iz školske zgrade. Učenicima nije dopušteno u skupinama čekati profesore ispred zbornice.
 6. Ako dozvoljavaju vremenski uvjeti, svi učenici osim redara su na velikom odmoru obvezni izaći iz školske zgrade. Na malim odmorima učenici ne izlaze iz školske zgrade, osim ako nemaju sljedećeg sata.
 7. U školu je učenik dužan dolaziti pristojno odjeven, što je propisano kodeksom oblačenja.
 8. Strogo je zabranjeno pušenje unutar zgrade škole kao i na ulazu u školu.
 9. Tijekom nastave nije dozvoljeno koristiti mobitel.
 10. Učenici su dužni sve otpatke stavljati u za to predviđena mjesta i čuvati okoliš.
 11. Učenici ne smiju sjediti na automobilima na parkingu škole.
 12. Kodeks ponašanja i oblačenja, kojeg je Vijeće učenika predložilo a Nastavničko i Roditeljsko vijeće usvojilo, objavljen je na oglasnoj ploči i učenici su obvezni, osim odredbi Kućnog reda, pridržavati se i odredbi Kodeksa.

KODEKS PONAŠANJA

28. rujna 2015. U 11:49

Vijeće učenika
Srednje strukovne škole Široki Brijeg
Široki Brijeg, 2. prosinca 2014.

PRAVA UČENIKA:
• stjecanje kvalitetnog obrazovanja u sigurnom okružju
• pošten i jednak odnos prema svima
• informiranost o svojim pravima i odgovornostima
• pravo na slobodno iznošenje svoga mišljenja
ODGOVORNOSTI UČENIKA:

Peta godina kviza općeg znanja u Ljubuškom

4. ožujka 2015. U 16:02

IMG_6060

 

I ove godine naša škola je sudjelovala na kvizu općeg znanja kojeg je Gimnazija Ljubuški organizirala u petak 27. veljače. Naše boje branili su učenici IV. a Ante Soldo i Luka Zovko osvojivši solidno četvrto mjesto.

PRIREDBA ZA POKLADE

20. veljače 2015. U 18:53

1123

Vijeće učenika SSŠ je na Pokladni utorak organiziralo priredbu (“…kad već nemamo svoj Dan škole”) na kojoj se pjevalo, plesalo natjecalo u igrama skakanja u vrećama (1. i 2. raz), ‘čelične ruke’ (3. raz) te povlačenju konopa (maturanti), a posebna atrakcija je bila malonogometna utakmica između profesora i učenika koja je završila neriješeno, s rezultatom 2: 2.

ADVENTSKA HUMANITARNA AKCIJA

12. prosinca 2014. U 19:07

U tijeku je već tradicionalna akcija Vijeća učenika koja se organizira utorkom i četvrtkom u  adventsko vrijeme.

Učenici izrađuju prigodne suvenire, ukrase i kolače koje  prodaju u školi po prigodnim cijenama. Novac prikupljen tijekom četiri dana se donira kao Božićni dar  potrebitim obiteljima  učenika naše škole, o čemu odlučuje povjerenstvo Vijeća učenika na prijedlog razrednika.